Sevgili Anneler, hatta anne adayları ve hatta anne aday adayı dahi olmayanlar, siz de bir itirafım var diyorsanız, ekibimize katılabilrsiniz. Arzu edenler itirafcianne@gmail.com adresine, varsa blog adreslerini de yazarak mail gönderebilirler. Ha, yok ben uğraşamam derseniz adsız olarak, yorum da yapabilirsiniz. Kayda bile gerek yok. Bilgilerinize.

26.11.10

İçimi Kemiren Şüphe

Ey blog! Eşim burayı okumuyor diye içime dökmeye geldim. Dinler misin? 

Bir kaç gün önce kendi blogumda  şu yazımı yazarken hem fazla uzatmamak adına ama özellikle yanlış sonuçlara sebep olmamak maksadıyla, ki biri eşimin içindeki romatizmi kül etmemekti,  şunu itiraf edemedim. Burayı okumuyor nasılsa diyerek bırakıyorum kendimi. Saldım çayıra, Mevlam kayıra! Here we go blog!

Şimdi, eşim bana değerli bir takı aldı ya, gayet habersiz ve olağanmış gibi. Tamam  şimdiye kadar kendiliğinden hediye almışlığı çoktur; çiçekler, takılar ama böylesi değerli şeyleri ilk kez alıyordu. Başta epeyce afalladım. Eteklerim zil çaldı. Sanki bu hediyeye layık değilmiş gibi zevkten sarhoş olduğumu çaktırmak istemedim eşime. Yüzümde tüm gün ve gece süren yayvan gülümsemeyi bir türlü örtemedim, ne yaparsam yapayım -ki bir ara aklıma maazallah ne kötü şeyler getirdim ki somurtmayı becereyim- iki dudağımı bir araya getiremedim. Yazımda da dediğim gibi gidip gelip sevdim takıları, öpüp okşadım. Geceyi bu ayran budalası halimle geçirdim vesselam. Derken sabah oldu, yatakta kıvranırken birden pis bir ışık yandı zihnimde. Amanın! diyerek dikildim yatakta? Be hey Budala Anne, ya durum sandığın gibi değilse, ya pis bir günahın bedeli ise bu? Amanın ki ne amanın!


Othello'da kıskançlık ve şüphe anlatılır ya hani. Bir insanın içine bir şüphe tohumu bırakılır ve  o minicik doğum başta değersizce bir kenara atılır, ya da öyle sanar kişi. Derken o tohum büyür, büyür ve büyür, öyle ki tüm bünyeyi kaplayan devasa bir hale dönüşür. İşte o misal beni de kemirmeye başladı bu şüphe hissi.  Minik bir kurtçuk giderek tüm bünyemi kemirdi ve hasta etti nerdeyse beni. 

Malum, hayatta hiçbirşeye sonsuz güvenilmezdi. Beşer şaşar misali. Ben bile yarın ne olacağımı bilmezken, nasıl olur eşim için -yoo, kesin yapmaz!- diyebilirdim. Benim inancım şuydu hep: Eşim kendi birine gitmez ama bir kadın ona giderse o ne yapar bilemem, derdim. Hz. Yusuf bile nerdeyse Züleyha'ya yenik düşecekken ben kim oluyordum ki, ya da eşim.  Eşime de demişimdir bunu, ve onu tutacak olanın , asla benim ne dediğim, ne yaptığım, ne kadar sıktığım ya da sıkmadığım değildir ancak ve ancak kendisidir. Bir de içten içe işlerim; "Amaan, insan n'aparsa kendine yapmaz mı zaten? Aldatan en evvela kendini küçültür." vs. diye.

Normalde ben hiçbirşeyi içinde tutamaz, hemen eşime söylerim. Ama bu konuyu söyleyemedim. İlk gece ayran budalası gibi dolaş evde sonra birden bu fikirle çık ortaya. İlki; eşimin yapmadığı varsa yapabilecekmiş gibi bir hisse kapılmasından korktum. İkincisi; şayet masumsa, sonuç pek sevimsiz olabilirdi. Zira en evvela; benim bu halim,  bir daha bana bir şey alma-demekle denkti.  Üçüncüsü yapan kişi bunu söyler miydi, söylese mi iyiydi yoksa söylemese miydi bilemedim? 

Velhasıl, şaka yollu bile dile getiremedim konuyu. Günlerce zihnimde bir doldurup, bir boşalttım. Düşünüyorum; öyle derbeder, öyle berbat, öyle sefil bir haldeyim ki uzun süredir, sanki özel bir şeye layık değilmiş gibiyim. Onun bana bunu layık görmesi hem apansızın, hem de uzun bir iş gezisinden sonra, içimi kemiren şüpheye kapılarımı açmaya sevk etti beni. 

Ey Blog! Ne dersin, sence olabilir mi? Yoksa Bu budala anne kendine dert edinmeyi alışkanlık haline mi getirdi?

19 yorum:

ELİF dedi ki...

Ay şimdi buna yorum da yazılmaz ki anacım, iyice paranoyak ederim seni :))

anne kaleminden dedi ki...

bir bu eksikti kendine yapmadığın, bir bu kalmıştı... kendine gel delicim, bir tek hediye aldım diye böyle bir zanna kapılır mı insan, tadını çıkar hediyenin...

Aygül dedi ki...

Deli annecim şüphelerle yaşamak acayip kötü bir duygu bence. Sormaman bence yerinde olmuş.Dediğin gibi evet karıcım seni aldattım onun içinde sana hediye mi aldım diyecek:)Yok böyle bir şey.Kendine güven bence.Zaten bir erkek böyle bir işe kalkışırsa kendi nefsinin ayıbıdır ki bence bu kadar da karamsar olma.Evet erkeklere güvenilmez ama bazen güvenmekte huzur için en iyi şeydir. Yapmamıştır bence.Ama varsayalım ki yaptı elbet bir gün bir yerde açığa çıkar sen merak etme.Takma kafana öyle şeyler. Hediyenin keyfini çıkar.Yapacak adam sadece yurt dışında yapmaz ki:)Nedense yurt dışı diyince herkes bir şüpheye düşer.Eğer yurt dışında yapma yüzdesi fazla ise vay benim halime:))))Zaten yapacaksa işe gidiyorum der öğle tatilinde yapar:)İçini ferah tut.Arkasından dua et yolla:)Ben öyle yaparım.Allah'ım kocamı hiç bir zaman nefsine uydurma derim:))

Filiz dedi ki...

Bu blogu ilk okuduğumda, ne kadar benziyor yazılar deli annemizin uslubüna dedim kendi kendime :)çok dobra çok samimi geldi hele ilk posta bayılmıştım çünkü o tam olarak beni anlatıyordu :) geçen gün sayfanda yazıyı okuyunca valla aynı ampül benimde yandı kafamda,
biz çok fesatıs galiba :) bence o içindeki şeytanı sustur, hem öyle bişey olsa bir gün çıkar, bencede sen takının tadını çıkar birde yazmadan edemicem geçen gün telefonda sibel abla ile görüşüyordum senden konuştuk :) senin için ay bu kadını okuyunca kitap okumaya gerek kalmıyor bazen öyle bir yazıyor ki dönüp iki üç kez okuyorum dedi, yaniii biz seni çok sevdik xxx

ece ve annesi dedi ki...

adam bişey almasa"hiç umursamıyor,düşünmüyor"diyoruz.
bişey alıyor"niye aldı,içimi kemiriyor"diyoruz...
diyoruzda diyoruz
en son bana hamileyken almıştıda.
ben "hıım bunu kim seçti ki acaba"
diye düşünmüştm: )
sevgiler: )

annelili dedi ki...

Kimin gönderdiğini bakmadan sen olduğunu düşündüm. Sonuna baktım yazının haklıyım. İlahi Deli anne. Silkelen ve kendine gel. Hak etmediğini düşündüğünden bu sonuca varıyorsun...

Deli Anne dedi ki...

oh, oh herkes burda.. maşallah takım kurulmuş gene.. iyi ki geldiniz kızlar:) ooraarda yazamıyorum gayri, içim içimi yiyordu.. döktüm bu ferahladım ama ya.. sanki herşey bitti.. oh la-laaaaaaaaa.. bir iki güne kadar teklemem inşaallah gene..

funkek dedi ki...

Bence bu konuda yapılacak birşey yok. Sormak olmaz, hatta ima etmek hiç olmaz. Yaptım dese de yapmadım dese de bünyede yaratacağı his aynı olucak değişmeyecek. Bence kocana güven, kötü düşünceleri kaldır at, kendini şanslı ve değerli hisset ve en önemlisi hissettir ki böyle bir olaya mahal verme. Aksi halde bu ortamı kendi elllerinle hazırlamış olursun.Öptüm.

Feride dedi ki...

haha al bi tane de benden burada varmış :) gerisi gelirse kötü kanımca.. yani sıklığı artarsa kafasına bişiy düşmüş de birden şair oluvermiş gibi ise ya da sanki ormantizm düğmesi kapalıymış da basılıvermiş gibi.. bilmem anlatabildim mi.. Ama şunu söyliyim, yalnız değilsin:) Aman aksi halde hayat mı geçer beyaw.

ahsen58 dedi ki...

ay ne desem acaba iyisi sen hediyenin tadını çıkar canım eğer yapmış olsa erkekler kendilerini tez ele verirler hiç aklına bile takma allah şeytana uydurmasın kacacıkları

Bocuruk dedi ki...

House M.D. nin bir bölümünde aynen şöyle diyor doktorumuz "hediye ne kadar büyükse ihanet de o kadar büyüktür"... Sorma ben de yakın zamanda epey pahalı bir hediye aldım. Keşke bu cümleyi duymasaydım da garip gariban sevinebilseydim :))
Sevgilerimle...

Barbygirl_here dedi ki...

Suphe bir sarmasik,degil mi????

Ama aldirma sen, kotu dusunme ki kotu olmasin, iyi dusun,hediyenin tadini cikar...

Unknown dedi ki...

Aman delicim annecim, yapma etme eyleme, yazik ne kendini uz ne de esini uz. Adamcagiz dusunmus hedaye almis karicigina. Cok okuyan kadinda sorunlu oluyormus beaa :) hem Shakespeare'in hangi eseri normal ki :) Sen nurtopu gibi evlatlar vermissin, buyutmussun. Onun gozunde sen hem bir hayat arkdasi hemde annesin. Boyle birsey yapacak bile olsa saklayamaz, ele verir.

seyabb dedi ki...

Bayılıyorum sana deli kardeşim.Sen bizlerin iç ve doğal sesisin.Biz konu komşu bloğu görür yada çocukların sınıf arkadaşları görmesin diye yazamıyoruz.Ama sen süpersin.Tüm doğallığınla itirafçısın.Yakında bende bloğumda itiraflara başlıycam.Ama benimkiler tam yalan rüzgarı olacak.Hepsi gerçek.Okuduklarınıza inanamayacaksınız.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ne demisler.. husn-u zan :)

uyma sen seytana, sevincini, kocanin sana olan askini, belki onune sunulan firsatlara, gunahlara gozunu kapayisini kiskandi..

yok, aklina gelen gibiyse zaten yapan oder bedelini.. ferah tut icini,

Adsız dedi ki...

vesvese yapmaa ne güzel işte,hediyenin tadını çıkar. yapmış olsa bile erkekler uzun süre saklayamaz illa ki çıkar kokusu ama iyi düşün iyi olsun. kötü şeyler getirme aklına.

balböcükleri dedi ki...

seni böyle düşündürecek şey ne onu anlamadım ben.ne yakaladınki.mücevherin içinde bir not bir iz bişey.neeeeey.bu böyle sürmez içine ata ata hasta olursun.kadınlık grurunu her bişeyi kenara koy çık karşısına kus içindekini.
sen onu bırak benim koca geldiya endonezyadaydıya hani valizi boşaltırken sütyen askısı buldum.nihahahahahha.hadi bakalım naaparsın şimdi.bi dikildim elimde iki siyah askıyla karşısına.afalladı.valla ben bu durumda ağzımıda bozarım herbi yerimide kusura bakma sakin olamam.ne dedim bu.baktı baktı neee dedi:)ulan bu sütyen askısı ne arıyo valizde.ne askısı delimşsin git diyo gazete okuyor.ben gazeteyi şööle bi parçaladıktan sonra ciddiyetimin farkına vardı.valizin içinde bişidir filan diyo neyse girdik valizi açtığım odaya ben baağırın çağırın yırtınıyorum o ara benim ufak sıpa sen gel.aaaa burdaymış diye askıları elimden çek arabanı bağla:))meğer çekmecemden almış valizin ağzı açıktı oynarken içine at sen.e tabii bana özür dile diye söyleniyor kocacık.dedim kusura bakma olurda öle bi halt yersen bak nasıl tepki veriyorum öğrenmiş oldun:)aramızda espiri oldu şimdi diyoki sütyen dururken askısını koymam ben filan.de geeeeet dedim:) kuzu herşey bir yana yüzleş kocanla.için rahat eder en azından.

Deli Anne dedi ki...

bocuruk; ahahaha.. House gibi bir kocam olsa minareden atlarım ama gel gör ki uzaktan seyredince de kendisine pek hayranım:)

Anne ve bebişi benim akıl bu ara hep su-i zana çalışıyor:)

Serpil.: öldürdün gadın beni gülmekten:)

Adsız dedi ki...

çOK AKILLISIN VESSELAM BEN ALTI SENE ALDIM BU HEDİYELERDEN:)))))SONRA UYANDIM ,HEDİYELER BİTTİİİİİİİİİİİİİİİİ:)))ALSADA ÖNEMSİZ ARTIK:)))